توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی

کتابخانه دیجیتال نور (نورلایب)

تصویر سردبیر

سردبیر

سردبیر

پایگاه نولایب بر آن است تا كلیه متون و منابع معتبر علوم اسلامی را همراه با قابلیت های پژوهشی فراوان و ابزارهای تخصصی پیشرفته، در اختیار جامعه علمی و تحقیقاتی جهان قرار دهد، البته در مراحل بعدی حجم عظیمی از سایر منابع و متون در دیگر رشته های علوم انسانی نیز در مراحل بعدی به این مجموعه به تدریج افزوده خواهد شد.

آنچه خواهید خواند...

/ 5. تعداد رای:

برای ثبت امتیاز، اولین نفر باشید.

درآمدی بر پایگاه نورلایب

پایگاه کتابخانه دیجیتال نور به آدرس https://noorlib.ir یکی از دستاوردهای برجسته مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است که با هدف ارائه متون و منابع معتبر علوم اسلامی و انسانی در بستر اینترنت راه‌اندازی شده است. این پایگاه با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته و ابزارهای پژوهشی مدرن، بستری برای دسترسی سریع، آسان و جامع پژوهشگران به منابع علمی فراهم می‌کند.

تاریخچه

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در سال 1387 هجری شمسی در شهر قم این پایگاه را برای تسهیل دسترسی به منابع تخصصی علوم اسلامی و انسانی ایجاد کرد. پایگاه از زمان راه‌اندازی تاکنون تغییرات و تحولات گسترده‌ای را تجربه کرده است که شامل بهبود محتوا، امکانات کاربری، و رابط گرافیکی بوده است. همچنین در سال 1391 به عنوان برترین پایگاه کتابخانه‌ای کشور شناخته شد و نشان زرین و لوح افتخار جشنواره بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال را دریافت کرد.

امکانات پایگاه

پایگاه کتابخانه دیجیتال نور بیش از 30,000 عنوان کتاب تخصصی در حوزه علوم اسلامی (آمار سال 1399) ارائه کرده است که شامل موضوعاتی مانند علوم قرآن، حدیث، فقه، اصول، اخلاق، عرفان، فلسفه و دیگر شاخه‌های مرتبط می‌باشد. امکانات پژوهشی این پایگاه شامل موارد زیر است:

1. فهرست الفبایی کتاب‌ها

امکان دسترسی به عناوین کتاب‌ها بر اساس حروف الفبا که اطلاعاتی از جمله نام کتاب، نویسنده و ناشر را ارائه می‌دهد.

2. فهرست موضوعی

دسته‌بندی کتب در هشت شاخه اصلی مانند اسلام، تاریخ، ادبیات فارسی و عربی، و فلسفه، مطابق با استاندارد جهانی رده‌بندی کنگره.

3. امکانات جستجو

  • جستجوی ساده: بر اساس عنوان، متن، ناشر یا نویسنده.
  • جستجوی پیشرفته: محدود کردن دامنه جستجو برای نتایج دقیق‌تر.

4. مدیریت ارجاعات

ابزارهای پشتیبانی از نرم‌افزارهای مدیریت استناددهی مانند Bibtex، Endnote و Zotero برای پژوهشگران فراهم شده است.

5. صفحه نمایش کتاب

ارائه متن کامل و تصویر اسکن‌شده کتاب‌ها، همراه با امکاناتی مانند جستجو در مجلد جاری، دسترسی به دیگر مجلدات، و دانلود صفحات کتاب.

6. صفحه شخصی کاربر

امکان ایجاد یک اتاق مطالعه مجازی برای ذخیره و سازماندهی منابع تحقیقاتی کاربران.

7. رابط کاربری سه‌زبانه

پایگاه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی در دسترس است.

8. وبلاگ اطلاع‌رسانی

وبلاگ پایگاه اخبار و اطلاعات جدید، به‌روزرسانی‌ها و امکانات جدید را به اطلاع کاربران می‌رساند.

دسترسی و دانلود

کاربران می‌توانند روزانه تا سه بار و هر بار 20 صفحه از کتاب‌های موجود در پایگاه را دانلود کنند. این قابلیت برای کتاب‌هایی که متن تایپ‌شده بدون تصویر دارند غیرفعال است.

نتیجه‌گیری

پایگاه کتابخانه دیجیتال نور با ارائه امکانات و ابزارهای پیشرفته، بستری جامع برای پژوهشگران علوم اسلامی و انسانی فراهم کرده است. این پایگاه علاوه بر ارائه منابع معتبر، با توسعه مداوم خدمات و قابلیت‌ها، نقش بسزایی در ارتقای پژوهش‌های علمی ایفا می‌کند.

برای دسترسی به دیگر پایگاه‌‌های منابع اینجا را بزن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *