فرهنگ موضوعی تفسیر التبیان و المیزان

فرهنگ موضوعی تفسیر التبیان و المیزان

آنچه خواهید خواند...

برای امتیازدهی کلیک کنید!
[Total: میانگین: ]

معرفی اجمالی فرهنگ موضوعی التبیان و المیزان

ارائه فرهنگ موضوعى قرآن کریم، آرزویى دیرین برای قرآن‌‌پژوهان بوده است. بر این اساس گروه قرآن مرکز تحقیقات کامپیتری نور تهیه فرهنگ موضوعی دو تفسیر گران‌سنگ را در دستور کار خود قرار داد:

نخست فرهنگ موضوعی تفسیر تبیان شیخ طوسی(ره) (385-460ق) که از علمای متقدم است، طی چندین سال پژوهش در سال 1388 تولید شد. سپس فرهنگ موضوعی تفسیر الميزان علامه طباطبایی(ره) (281-1361ش) به عنوان یکی از معتبرترین تفاسیر متاخر مورد پژوهش قرار گرفت و در نهایت در سال 1392 به جامعه قرآن‌پژوهان تقدیم گردید.

از آنجا که پس از تهیه این دو نرم افزار کاربران برای دستیابی به پژوهش‌های تفسیری ناچار بودند که به صورت جداگانه به این دو برنامه مراجعه کنند، ضرورت داشت که آن دو نرم‌افزار، از نظر فیزیکی و محتوایی یکی شوند تا یک فرهنگ موضوعی جامع تفسیری تولید شود و کاربران به‌جای استفاده از دو برنامه، از یک برنامه استفاده نمایند.

از طرفی از آنجا که فرهنگ موضوعی تفسیر التبيان و الميزان دارای بانک‌های کلیدواژگان، نمایه‌ها، موضوعات و سیستم‌های جانبی است که اشتراکات فراوانی با هم داشته و هم‌پوشانی حداکثری دارند، لازم بود این بانک‌ها با هم ادغام شده و هماهنگ‌سازی لازم در آنها اعمال گردد و بانک جامع فرهنگ موضوعی تولید گردد.

بنابراین برنامه‌ای جامع و کامل تهیه شد که دارای فرهنگ موضوعی تفسیری هر دو تفسیر مذکور بوده که با قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدید، به قرآن‌پژوهان گرامی ارائه می‌شود.

محتوای نرم‌افزار فرهنگ موضوعی تفسیر التبیان و المیزان

فرهنگ موضوعي 2 عنوان از مهم‌ترین تفاسیر شیعی، به نام‌های: «التبیان فی تفسیر القرآن» و «المیزان فی تفسیر القرآن» با امکان اتصال متن تفسیر به ترجمه
شامل:

حتما این مطلب را هم بخوانید  درختواره فقه

_ چکیده‌نویسی متن (72002 موضوع)
_ نمايه‌سازی (174822 نمايه)
_ کليدواژه (12587 کليدواژه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *