معرفی استاد
مرتضی مطهری فریمانی (۱۳ بهمن ۱۲۹۸ – ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸)روحانی شیعه، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت مؤتلفه اسلامی و از نظریهپردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. وی پیش از انقلاب ۱۳۵۷ استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود و پس از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. مطهری از شاگردان خمینی و بنیانگذاران و عضو مکتب متاع بود و در شامگاه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از آخرین جلسه مکتب متاع در منزل یدالله سحابی پس از خروج از جلسه در خیابان پارک امینالدوله، هدف گلوله یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه کشته شد.
نبرد حق و باطل
این کتاب مشتمل بر دو بخش مجزا ولی مرتبط با یکدیگر است. بخش اول با عنوان «نبرد حق و باطل» تلفیق شده پنج گفتار و بخش دوم با عنوان «تکامل اجتماعی انسان در تاریخ» تنظیمشده دو سخنرانی از استاد شهید مطهری است. در بخش اول ضمن طرح موضوع حق و باطل در دو قلمرو جهان هستی و جامعه و تاریخ، اصول ماتریالیسم تاریخی بهنقد کشیده شده و نظریه اسلام در این باره ارائه گردیده است. در بخش دوم ابتدا مفهوم تکامل و تفاوت آن با پیشرفت بیان شده، سپس آینده بشر از دیدگاه مکاتب مادی از جمله مارکسیسم و اگزیستانسیالیسم مورد بررسی قرار گرفته و نهایتاً نظریه اسلام دراینخصوص شرح داده شده است. پاسخهای مستدل و روشنگر استاد مطهری به پرسشهای حضار در پایان مباحث بخش دوم، به جذابیت و وضوح این مباحث افزوده است.
جامعه و تاریخ
مجموعه «مقدمهای جهانبینی اسلامی» شامل شش جلد با این عناوین است: انسان و ایمان، جهانبینی توحیدی، وحی و نبوت، انسان در قرآن، جامعه و تاریخ، زندگی جاوید یا حیات اخروی. این مجموعه ششجلدی آخرین اثر نگارشی استاد شهید مطهری به شمار میآید. انگیزه ایشان از نگارش این مجموعه، بیشتر رفع شبهات و نمایاندن انحرافات فکری در زمینه اصولدین بوده است. این مجموعه در واقع یک دوره اصول عقاید است (غیر از مسئله امامت که در کتاب «امامت و رهبری» بحث شده است) و از سبکی بدیع و بیانی شیوا برخوردار است و برایآنکه کتابدرسی قرار گیرد مناسب به نظر میرسد.
این کتاب پنجمین جلد از مجموعه «مقدمهای بر جهانبینی اسلامی» است. این کتاب در موضوع خود خصوصاً از نظر اثبات بیپایگی ماتریالیسم تاریخی و نشاندادن لغزشهای روشنفکران مسلمان در تحلیل حرکت تاریخ و عوامل محرک تاریخ، کمنظیر و شاید بینظیر است. نکته درخور توجه این که استاد مطهری در این کتاب ارزشمند، فروپاشی نظامهای کمونیستی را پیشبینی کرده است، همچنان که بر این عقیده است که نظامهای سرمایهداری نیز سرنگون خواهند شد.
فلسفه تاریخ، جلد اول
این کتاب یک مجموعه چهارجلدی است و در اصل، درسهای استاد شهید مطهری پیرامون «فلسفه تاریخ» بوده است که در سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ (تا زمان آغاز انقلاب اسلامی) در جمع برخی از شاگردان دانشگاهی استاد و در منزل ایشان ایراد میشده است. روش درس به این صورت بوده است که کتابی در موضوع مذکور معرفی میشده و دانشجویان به ترتیب روی فصول مختلف آن کتاب کنفرانس میدادهاند و استاد شهید در ضمن کنفرانس افراد و یا پس از آن، مطالبی را بیان میکردهاند. از جمله کتابهایی که در این جلسات مورد نقد و بررسی قرار گرفته میتوان به این کتابها اشاره نمود: «لذات فلسفه» اثر ویل دورانت، «تاریخ چیست؟» اثر ای. اچ. کار، «مارکس و مارکسیسم» اثر آندره پییتر. در جلد اول، کتابهای “لذات فلسفه” و “تاریخ چیست؟” موردبحث قرار گرفتهاند.
خرید کتاب فلسفه تاریخ، جلد اول
فلسفه تاریخ، جلد دوم
این کتاب یک مجموعه چهارجلدی است و در اصل، درسهای استاد شهید مطهری پیرامون «فلسفه تاریخ» بوده است که در سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ (تا زمان آغاز انقلاب اسلامی) در جمع برخی از شاگردان دانشگاهی استاد و در منزل ایشان ایراد میشده است. روش درس به این صورت بوده است که کتابی در موضوع مذکور معرفی میشده و دانشجویان به ترتیب روی فصول مختلف آن کتاب کنفرانس میدادهاند و استاد شهید در ضمن کنفرانس افراد و یا پس از آن، مطالبی را بیان میکردهاند. از جمله کتابهایی که در این جلسات مورد نقد و بررسی قرار گرفته میتوان به این کتابها اشاره نمود: «لذات فلسفه» اثر ویل دورانت، «تاریخ چیست؟» اثر ای. اچ. کار، «مارکس و مارکسیسم» اثر آندره پییتر. در جلد دوم، بخشی از کتاب “مارکس و مارکسیسم” تجزیهوتحلیل شده است.
خرید کتاب فلسفه تاریخ، جلد دوم
فلسفه تاریخ، جلد سوم
این کتاب یک مجموعه چهارجلدی است و در اصل، درسهای استاد شهید مطهری پیرامون «فلسفه تاریخ» بوده است که در سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ (تا زمان آغاز انقلاب اسلامی) در جمع برخی از شاگردان دانشگاهی استاد و در منزل ایشان ایراد میشده است. روش درس به این صورت بوده است که کتابی در موضوع مذکور معرفی میشده و دانشجویان به ترتیب روی فصول مختلف آن کتاب کنفرانس میدادهاند و استاد شهید در ضمن کنفرانس افراد و یا پس از آن، مطالبی را بیان میکردهاند. از جمله کتابهایی که در این جلسات مورد نقد و بررسی قرار گرفته میتوان به این کتابها اشاره نمود: «لذات فلسفه» اثر ویل دورانت، «تاریخ چیست؟» اثر ای. اچ. کار، «مارکس و مارکسیسم» اثر آندره پییتر. در جلد سوم، پس از بحث کوتاهی درباره قوه محرکه تاریخ و تکامل اجتماعی انسان در تاریخ و بحث مفصل درباره تولید اقتصادی و نظریه زیربنا بودن اقتصاد، دورههای تاریخی مورد ادعای مارکسیستها بهتفصیل موردبحث و تحقیق قرار گرفته است.
خرید کتاب فلسفه تاریخ، جلد سوم
فلسفه تاریخ، جلد چهارم
این کتاب یک مجموعه چهارجلدی است و در اصل، درسهای استاد شهید مطهری پیرامون «فلسفه تاریخ» بوده است که در سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ (تا زمان آغاز انقلاب اسلامی) در جمع برخی از شاگردان دانشگاهی استاد و در منزل ایشان ایراد میشده است. روش درس به این صورت بوده است که کتابی در موضوع مذکور معرفی میشده و دانشجویان به ترتیب روی فصول مختلف آن کتاب کنفرانس میدادهاند و استاد شهید در ضمن کنفرانس افراد و یا پس از آن، مطالبی را بیان میکردهاند. از جمله کتابهایی که در این جلسات مورد نقد و بررسی قرار گرفته میتوان به این کتابها اشاره نمود: «لذات فلسفه» اثر ویل دورانت، «تاریخ چیست؟» اثر ای. اچ. کار، «مارکس و مارکسیسم» اثر آندره پییتر. در جلد چهارم، فلسفه تاریخ از دیدگاه قرآن مورد بررسی قرار گرفته است.
خرید کتاب فلسفه تاریخ، جلد چهارم
جامعه و تاریخ در قرآن
این کتاب تنظیم شده دوازده جلسه درس استاد شهید مطهری در حوزه علمیه قم در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ شمسی و جلد دوم از مباحث “معارف قرآن” است که استاد شهید مطهری تصمیم داشتند دروس مرتبط با این عنوان کلی را در همین جلسات تدریس نمایند. جلد اول “معارف قرآن” کتاب “شناخت از نظر قرآن است که به چاپ رسیده است.