توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی

تفکر انتقادی در کلاس درس

تصویر سردبیر
سردبیر
سردبیر
کتاب «تفکر انتقادی در کلاس درس» نوشته ری برینک باجن است. ین کتاب راهنمای دانش آموزان و دانشجویان است و به آنها کمک می کند تا مهارت های تفکر انتقادی خود را توسعه دهند.
photo_2024-12-09_19-38-00

آنچه خواهید خواند...

/ 5. تعداد رای:

برای ثبت امتیاز، اولین نفر باشید.

مولف کتاب

کتاب «تفکر انتقادی در کلاس درس» (راهنمای دانش‌آموزان و دانشجویان) را «ری برینک باجن» نوشته است. آقای سعید ناجی و خانم فاطمه کیکاووسی ترجمه آن را انجام داده‌اند. گروه فلسفه برای کودکان و نوجوانان با همکاری انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی این کتاب را منتشر کرده است.

اهمیت کتاب و تجدید چاپ‌های متعدد

مترجمین و ناشر این کتاب طی 8 سال، آن را 12 بار در انگلستان تجدید چاپ کرده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت و پرفروش بودن کتاب است.

هدف کتاب و محتوای آن

کتاب در ۷ فصل و ۱۶۶ صفحه منتشر شده است و برای تدریس در دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و فرهنگسراها طراحی شده است. مربیان محترم می‌توانند از روش‌های جدید این کتاب برای تدریس سایر موضوعات منطقی بهره ببرند.

اهمیت مهارت‌های تفکر انتقادی

یکی از مسائل مهم در آموزش‌های امروزی، توجه به «مهارت‌های تفکر» یا «مهارت‌های محوری» است. این مهارت‌ها نه‌تنها به‌خود‌آن‌ها، بلکه به بهبود عملکرد فرد در سایر موضوعات نیز کمک می‌کنند. کتاب تفکر انتقادی بر این مهارت محوری تاکید دارد و کمک می‌کند تا افراد بتوانند استدلال‌های خود را به‌خوبی ارزیابی کنند.

تأثیر تفکر انتقادی در آموزش و پرورش

در این کتاب، تفکر انتقادی به‌عنوان موضوعی مستقل مورد بررسی قرار نگرفته است، بلکه جایگاه ویژه‌ای در فرآیند آموزش و پرورش دارد و در صورتی که در نظام آموزشی به‌طور جدی دنبال شود، تأثیرات زیادی خواهد داشت.

ساختار و روش‌های تدریس

هر فصل کتاب شامل مثال‌ها و تمرین‌هایی است که برای رشد مهارت‌های تفکر انتقادی در کلاس طراحی شده‌اند. مترجمین و نویسندگان این مثال‌ها و تمرین‌ها را از موضوعات روزمره مانند آلودگی، حقوق حیوانات و جرایم گرفته‌اند تا خواننده آن‌ها را ملموس و جذاب بیابد.

____________________________________________________________________________

برای مطالعات بیشتر مباحث مشابه «تفکر انتقادی در کلاس درس» میتوانید به راهیاب های روش مطالعه و یادگیری در سایت توسعه و توانمدسازی علوم اسلامی مراجعه کنید.

برای مطالعات بیشتر درباره «تفکر انتقادی در کلاس درس» به مبحث مربوطه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *